I See For You - Föllmi Photography

Shou Karamatsu 

Shou Karamatsu

Het ontstaan van een energieneutraal huis.
Pieter Weijnen (FARO Architecten) heeft samen met fotograaf Hans Peter Föllmi (I See For You) een magazine gemaakt over duurzaam bouwen in de praktijk. Shou Karamatsu is het reisverslag in woord en beeld van het ontwerp en de bouw van het energieneutrale huis (Woonhuis 2.0) op Steigereiland. Het huis is ook volgens de normen van Cradle to Cradle en CO2 neutraal gebouwd. Architect Pieter Weijnen vertelt het verhaal en fotograaf Hans Peter Föllmi brengt het proces in beeld. Met bijdragen van Bernard Hulsman, Jacqueline Cramer, Marlon Huijmans, Terunubo Fujimori, Sybren Kuiper, Marijke Idema en andere betrokken.
Deze publicatie kunt u bij bestellen door €25 (inclusief BTW en verzendkosten) over te maken op 78.49.20.737 onder vermelding van 'Shou Karamatsu' en uw naam en adres.

"Het magazine beschrijft het proces om de ambitie van duurzaam bouwen te realiseren. Beginnend met een theoretische discussie wordt vervolgens ingegaan op de praktische en minder praktische aspecten die we onderweg tegenkwamen. Maar vooral wordt ons leerproces beschreven dat we willen doorgeven als inspiratiebron voor anderen. Daarbij straalt het magazine het plezier uit dat wij hebben gehad bij het ontwikkelen en bouwen van dit bijzondere huis. Duurzaam bouwen is leuk!"

Pieter Weijnen heeft het eerste exemplaar van Shou Karamatsu aan wethouder van Poelgeest overhandigd. FARO wil hiermee benadrukken dat de overheid - in dit geval de gemeente Amsterdam - een belangrijke schakel is in duurzaam bouwen in de stad. Gemeente Amsterdam heeft de ambitie om alle nieuwbouw op passiefhuisniveau te krijgen en voor 2020 energieneutraal te laten zijn.

Voor een fotografische impressie van het hele bouwproces: zie Energy Neeutral Residence 2.0

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston
Tweet Follow @iSeeForYou